qui?

Salut mes amis de neige,

Een kleine introductie. Mijn naam is Koen Bakkers. In de winter zijn de Franse alpen mijn thuis. De bergen en mijn werk voor een grote NL reisorganisatie houdt me daar. Door de vrijheid om mijn werk zelf in te delen kan ik circa 6 halve dagen 'vrij' skiën per week.

Bij het 'vrij' skiën neigt mijn voorkeur naar steile technische flanken. Het vloeiend skiën van dit type flanken is wat me grijpt. Continue ben je bezig om door middel van fotografie en 'scout' trips deze flanken te ontdekken en te herontdekken. Alle input van flanken neem ik mee voor mijn eigen visualisaties. Het voorbereiden is de helft van de lol. Zo zijn er geen mindere dagen.

Ondertussen hou je de weersomstandigheden en sneeuwopbouw in de gaten. Wanneer is het juist om te gaan of misschien wel niet te gaan. Veel touren en klimmen. Maar ook het genot van veel 'ski in' couloirs op een relatief poedervriendelijke berg. Wanneer alle puzzelstukjes bij elkaar komen is de ontlading het grootst. De voorbereiding, de approach en de uiteindelijke lijn komen dan in euforie bij elkaar. Mission accomplished. Liever een handvol lijnen waar ik voor 'gewerkt' heb dan een dozijn ok poederruns die sneller in mijn vergetelheid raken.

Op mijn pad van ski-avonturen zijn er een paar mooie partijen die mij ondersteunen. Grote hulde gaat uit naar Atomic, Peak Performance en Sony. Dank gaat uit naar Poederbaas.
Voor Respect the Mountains vertegenwoordig ik met trots een ambassadeurs rol. Het creëren van awareness is hierbij mijn grootste taak.

Samen willen we toch zo lang mogelijk blijven genieten van het sneeuwlandschap. Bewustzijn is hierbij op zijn plaats. Het mooie van de bergen is dat iedereen hier op zijn eigen manier plezier aan beleeft. Van een sneeuwschoentocht tot een gezellige familie ski week. De bergen brengen je dichter bij de essentie. De natuur, de mensen om je heen en gewoonweg plezier in het leven. Geniet ervan.

Bon ski,
Koen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen